TOP

Expoziția „Pets Are Animalia Too” de la Etaj

„Animalele noastre sunt mereu curioase de activitățile pe care le avem când plecăm de acasă.
De ce n-ar putea, includerea lor în activitățile noastre culturale, să fie unul dintre răspunsurile pe care le căutăm în interogarea relației dintre specii? Suntem aparținători ai aceluiași regn, Animalia, de unde și proveniența titlului – nu doar noi, oamenii, suntem animale – animalele de companie sunt de asemenea, animale. Schimbarea rolului de observator în expoziția de față este o acțiune cuvenită pentru cordialitatea om-animal.
În aceeași măsură în care ne-am inspirat din habitatul lor și am împrumutat din carcteristici ale formelor lor de deplasare, comportament, sau chiar de existență – adaptându-le nevoilor noastre tehnologice și de tranziție contemporană – în aceeași măsură propunem să le împărtășim acțiunea culturală de tip artistic. Cu alte cuvinte, să le întoarcem favoarea. De altfel, cum toate experimentele medicale au fost mai întâi testate pe animale pentru a ne folosi nouă, poate că e cazul să le includem mai mult în virtutea unei evoluții comune, respectându-le ca atare.
Inițiativa este sinceră, am găsit câteva motive pentru care ne-am propus să îmbunătățim (poate schimbăm?) perspectiva asupra dragelor și dragilor domestici, și să facilităm un mediu favorabil în care și alte specii pot avea un sentiment mai profund de apartenență.
Ne aflăm în momentul în care granița dintre om și natură se destramă încet și sigur. Suntem entuziasmați să dedicăm și să împărtășim unul dintre experimentele bune pe care le facem pentru animale și habitatul lor, invitând pe această cale oameni care au printre prieteni, și animale non-umane.”

Post a Comment