TOP

Expoziția Victoria&Albert „Seeking Truth: The Art of John Constable” de la Art Safari

John Constable (17761837) este unul dintre cei mai mari pictori peisagiști din toate timpurile. Expoziția Seeking Truth: The Art of John Constable analizează conexiunea sa personală cu locul, căutarea inspirației și tehnicile sale inovatoare.

Născut și crescut într-o zonă rustică din Suffolk, în sud-estul Angliei, Constable a manifestat o dragoste ce a durat toată viața față de zona rurală locală, transformând-o în subiectul principal al creațiilor sale artistice. Chiar și după ce s-a mutat din Suffolk și a pictat noi peisaje, locul acesta a rămas pentru el un bogat și nesfârșit izvor de inspirație.

Ca pictor, misiunea lui Constable era să redea adevărul și frumusețea lumii naturale. A realizat nenumărate schițe în plein air pentru a înțelege mai bine natura și a o picta mai fidel. A combinat această ilustrare atentă cu un interes profund pentru opera pictorilor peisagiști din trecut. Constable a folosit culoarea într-o manieră liberă și extrem de expresivă, ceea ce a atras multe critici din partea contemporanilor săi. Totuși, artistul a refuzat să se supună oricărui compromis în ceea ce privește propria viziune unică și inovatoare și a făcut experimente până la moartea sa.

Expoziție realizată în parteneriat cu Victoria and Albert Museum, London

 

Post a Comment