• No products in the cart.
TOP

Expoziție Aurora Kiraly la Anca Poterașu Gallery

Anca Poterasu Gallery

„Recuperăm fragmente pe măsură ce poveștile se ramifică în urma amintirilor. Aurora Király este inspirată de mecanismele memoriei, pornind de la istoria personală, de la filme și cărți citite, poezii și coregrafii ale artistelor pe care le admiră. Expoziția își creează universul său în mișcare, în care siluete decupate în desene și fotografii se materializează în spațiul galeriei.
Artista își îndreaptă atenția spre memoria subiectivă, momentele pe jumătate uitate, istoriile reinterpretate în mintea noastră, conexiunile pe care le facem cu ceilalți. În era noastră digitală putem înregistra, păstra și reaccesa aproape fiecare detaliu al vieții noastre. Și totuși, cu cât ne grăbim să ne colecționăm mai repede trecutul, cu cât acesta ni se arată în mai multe și mai multe frânturi, este din ce în ce mai greu să reunim o versiune a realității oglindite înapoi către noi. Aurora Király preia astfel de reflexii, reconectând ceea ce este păstrat în amintire cu ceea ce se poate re-simți, de la momente translucide, la mișcări retrase în gânduri texturate. Cusături, desene, deșirări, asamblaje, ele devin rezultate ale unor acțiuni performative ascunse în modul în care memoria lucrează asupra formării și recuperării identității.
Aurora Király urmărește această legătură între memorie, identitate și fotografie de-a lungul carierei sale, începând cu seria Melancholia (1997 – 1999) și Viewfinder Mock-up (2016 – 2019), conectându-se la mai recentele serii Soft Drawings ( 2020 – 2021) sau mai evident, Viewfinder Clash (2021). Experimentarea cu realizarea imaginilor și procesul timp-memorie conduce la un discurs vizual în mai multe medii artistice, de la imagini efemere, până la fotograme, colaje și obiecte în materiale textile, instalații.”

Foto: Serioja Bocsok

 

Post a Comment

X