TOP

„FRAGMENTS // VIBRATIONS”, expoziția artiștilor Kiss Gyöngyvér și Anca Zaharia de la Galateca  

În cel mai recent proiect NEO ART CONNECT din Camera Neagră,  FRAGMENTS // VIBRATIONS, artiștii vizuali  KISS GYONGYVER și ANCA ZAHARIA prezintă lucrări parietale din cercetarea vizuală a lor.

Generarea de imprimeuri ce au ca puncte de plecare imagini, detalii, fragmente, scanări este realizată cu manipulări în Photoshop și Illustrator. Colajele sunt imprimate digital pe suprafețe textile inovative. Lucrări precum Le Temps Perdu – Fragment sau Vibrații 2-5 sunt expuse astfel încât să spună o poveste vizuală în Camera Neagră a  galeriei.

În lucrările Ancăi Zaharia expuse, diversiunea optică a broderiei și jocul luminii exprimă căutarea permanentă a necunoscutului; o modalitate de a accesa alte realități sau dimensiuni coexistente. Călătoria interconectată transpusă prin jocul vizual abordat oferă diferite trăiri interioare.

Lucrările expuse „Urme de amintiri” și „Le temps perdu-Fragment”, respectiv albumul de materialități fac parte dintr-un proiect personal al artistei Kiss Gyöngyvér, ale cărui bazele tehnice și conceptuale au fost inspirate de tehnica de scriere proustiană și de conceptul memoriei involuntare.

Toate motivele suprafețelor textile sunt realizate din ambalaje de dulciuri colecționate de autor și scanate ulterior, reflectând astfel amprenta antropologică a vremurilor noastre și a trăirilor noastre personale.

Anca Zaharia, asistent universitar doctor în cadrul Departamentului Modă-Design vestimentar al UAD, a beneficiat de burse de plasament în Stokholm unde a colaborat cu brandul Haal și în Milano unde a colaborat cu Mondern Showroom. Încă de la începutul carierei artistice, s-a manifestat interesul pentru manipularea suprafeței textile prin laserare, imprimare digitală și prin folosirea unor materiale fosforescente sau fotosensibile.

Kiss Gyöngyvér, asistent universitar drd. la Departamentul Modă – design vestimentar, UAD Cluj-Napoca, designer și artist vizual cercetează caracteristicile forței expresive a modei, a îmbrăcămintei; explorează relația între suprafețele textile și forma umană.

Curator: Andreea Sandu

 

 

 

 

Post a Comment