TOP

INVERTED PERSPECTIVE (V), expoziția artiștilor Lucian Broscățean și Vlad Țenu de la Galateca

Seria evenimentelor culturale dedicate aniversării a 10 ani de artă contemporană și design la Galateca a fost deschisă pe 6 decembrie cu evenimentul aniversar și vernisarea a două expoziții INVERTED PERSPECTIVE (V), Lucian Broscățean și Vlad Țenu, iar în Camera Neagră FRAGMENTS // VIBRATIONS, Kiss Gyongyver și Anca Zaharia.

Ambele proiecte fac parte din NEO ART CONNECT ediție pilot, prima rețea, platformă națională, festival de artă și știință, curator al programului neo⇄art connect fiind Andreea Sandu.

INVERTED PERSPECTIVE (V) reunește două nume de anvergură ale designului contemporan, Lucian Broscățean și Vlad Țenu, un nou proiect Neo Art Connect, deschide seria evenimentelor culturale concepute de Galateca pentru aniversarea a 10 ani de artă contemporană și design. INVERTED PERSPECTIVE (V), nu este aleasă întâmplător pentru a marca evenimentul aniversar, regăsindu-se la granița dintre artă și știintă, inovație și design, elemente ce s-au regăsit încă de la început în ADN – ul galeriei.

Piese vestimentare din colecția seasonless „Her Omens Of Tempest And Of Calm” a lui Lucian Broscățean sunt puse în dialog cu lucrările declinate din forme și module arhitecturale, realizate de Vlad Țenu. Expoziția propune un concept inovator, design vestimentar și instalații de artă ce au ca puncte comune tehnica de hibridizare morfologică și țesătura de referințe culturale din diferite perioade istorice.

Lucian Broscățean are o experiență de 20 de ani în industria modei. Direcție artistică, curatorie și costume de teatru/operă sunt extensii ale brandului personal. Din 2008 predă la UAD, Cluj-Napoca. Este conferențiar universitar și Director al Departamentului Modă-design vestimentar.

Vlad Țenu. A studiat arhitectura la Iași, Lisabona și Londra (Bartlett School of Architecture). Cercetările sale se axează pe integrarea știintei și tehnologiei în procesul de proiectare, ce implică metode de generare de calcul, tehnici digitale de fabricație și design interactive.

 

Post a Comment