TOP

Stampele din colecția lui George Șerban în expoziția la Muzeul de Artă de la Timișoara

Muzeul Național de Artă Timișoara, în colaborare cu Societatea de Avocați ,,Șerban și Asociații”, Ambasada Japoniei în România, Asociația Culturală ,,Pictor Octavian Smigelschi” și Consiliul Județean Timiș organizează, în perioada 28 ianuarie – 22 aprilie 2022, expoziția de artă japoneză ,,Celebrities of the Floating World 2022”. Cele aproximativ 150 de lucrări sunt provenite exclusiv din colecția avocatului George Șerban și sunt create de cei mai importanți artiști Ukiyo-e.
Tehnicile grafice sunt prezentate aici în plenitudinea lor. Legătura dintre imagine, imaginație, cultura scrisă, tradiție și documentare este surprinsă de liniile fine care țes elegant felul în care realitatea este captată și transmisă în timp.
Perioada culturală surprinsă în proiectul „Celebrities of the floating world 2022” este 1603-1868, cunoscută ca Epoca Edo, o perioadă de mare deschidere, amploare artistică, prospețime economică, stabilitate socială și politică din istoria Japoniei.
Selecția de lucrări care coabitează în spațiul dedicat expozițiilor temporare de la parterul și subsolul Palatului Baroc este structurată cu trimitere directă la marile teme ale culturii japoneze Edo, și anume: istorie, teatrul kabuki, bijin-ga, poeții, shunga și peisajul.

Post a Comment