TOP

Trans Balkan

Centrul de Proiecte Timișoara

Trans Balkan este un proiect fotografic – documentar al lui Aleksandar Crnogorac care cu ajutorul unei expoziții itinerante, vrea să ajute la atragerea atenției către comunitatea transgender din zona balcanică din sud-estul Europei.
Aleksandar Crnogorac, autorul, a călătorit în toate colțurile peninsulei Balcanice pentru a se întâlni, intervieva și fotografia mai mult de 100 de persoane trans din 12 țări cu diferite contexte religioase, nivele de educație și statut social. Însă, cel mai important aspect, este că acestea se aflau în diferite stadii în tranziția lor personală.
Scopul acestui proiect este de a ajuta la a face mai vizibilă comunitatea trans balcanică pentru a promova o înțelegere cât mai profundă publicului a acestei minorități de multe ori invizibilă. Concentrându-se pe aspectul personal al experiențelor acestor persoane, expoziția Trans Balkan invită audiența să se întâlnească cu comunitatea trans care trăiește în regiunea lor și, astfel, să ajute la conștientizarea condițiilor dificile și a realității cu care persoanele trans se confruntă zi de zi.
Expoziția Trans Balkan a călătorit deja în Serbia, Croația, Macedonia de Nord, Muntenegru, Bosnia și Herțegovina, Kosovo, Albania, Bulgaria, Norvegia, Italia și București, România.

Post a Comment