TOP

25 de ani de relații româno-americane celebrați printr-un vinil special conceput de Mihai Zgondoiu și DJ Vasile

Ambasada României la Washington, alături de Institutul Cultural Român, au pregătit ultimul proiect din seria de evenimente culturale duse la bun-sfârșit anul acesta.

„Zona Liberă”, cum a fost intitulat proiectul, vine să reprezinte aniversarea a 25 de ani de la lansarea Pactului Strategic România-Statele Unite. „Zona Liberă” se materializează printr-un un obiect artistic cu o însemnătate culturală deosebită: un vinil aniversar, cu destinație protocolară, ce cuprinde melodii extrem de cunoscute ale unor interpreți ce au marcat scena muzicii românești în ultimii 40 de ani, cum sunt Corina Chiriac, Mihaela Runceanu sau Aurelian Andreescu, dar remixate contemporan de DJ români ai momentului: DJ Vasile, Electric Brother sau Nemos.

Albumul s-a născut din colaborarea artistului vizual și curatorului Mihai Zgondoiu cu DJ Vasile, compozitor și moderator radio.

Proiectul „Zona Liberă” își propune, totodată, să repună în circulație melodii românești aproape uitate, înregistrare la casa de producție Electrocord, singura de acest fel din România comunistă. Istoria Electrocord spune, inevitabil, și istoria muzicii românești a vechiului regim, dar și a creativității artistice muzicale a compozitorilor și interpreților vremii. Titlul discului evocă un spațiu de libertate și schimb cultural, care sunt valori de bază ale relației transatlantice româno-americane.

Discul aniversar special a fost imprimat într-o ediție limitată de 500 de exemplare.

Melodiile pot fi ascultate online aici: https://www.e-vinil.ro/album/fFQnSP9c3hfRXx6?fbclid=IwAR2vefyo-md1bnPQFCBDjI_3wB5gbPwAOVFlea2GCV1cjfQz8U0Zjnoa2Zg

Post a Comment