TOP

Expoziție Cornel Brudaşcu și Alin Bozbiciu la Cromwell Place, Londra

În data de 7 decembrie are loc vernisajul expoziției Painterly Affinities: Cornel Brudaşcu and Alin Bozbiciu, la Cromwell Place, Londra. Evenimentul este organizat de European Arteast Foundation, cu sprijinul AFCN, Electroglobal și MB Art Agency.

Evenimentul curatoriat de către Maria Rus Bojan și Thierry Morel, explorează dialogul artistic dintre maestrul Cornel Brudașcu și discipolul său, Alin Bozbiciu, precum și legătura personală de prietenie stabilită între cei doi artiști care au definit arta contemporană românească din spațiul clujean. Cornel Brudașcu, profesorul de pictură în jurul căruia s-a țesut fenomenul artistic și cultural numit Școala de la Cluj, este considerat unul dintre cei mai importanți artiști români în viață, în timp ce Alin Bozbiciu reprezintă generația tânără cu un succes semnificativ în plan internațional.

Maria Rus Bojan, inițiatoarea proiectului ne-a impartasit cateva ganduri despre cum s-a articulat aceasta expozitie: „Ideea de a pune in dialog pictura maestrului Cornel Brudascu cu cea a mai tanarului sau discipol Alin Bozbiciu s-a cristalizat in urma unor conversatii avute cu Thierry Morel, unul dintre cei mai reputati experti europeni in pictura maestrilor de secolul XVII si XVIII. Istoric de arta de mare anvergura, cu un doctorat sustinut la Universitatea Oxford, Thierry Morel a curatoriat nenumarate expozitii muzeale intre care faimoasa expozitie „Francis Bacon and the Masters” la Sainsbury Center si Muzeul Hermitage(2015). Ne-am propus ca in aceasta expozitie sa chestionam relatia dintre pictura contemporana si cea a marilor maestrii selectand doi artisti care in mod explicit se declara adepti ai revenirii la ideea de maiestrie artistica inspirata de o intelegere particulara a temelor picturii clasice. Cornel Brudascu, este fara indoiala unul dintre putinii artisti din Romania, a carui creatie a inspirat si continua sa inspire tinerele generatii de pictori, fiind considerat de catre acestia drept maestrul lor absolut. Alin Bozbiciu, unul dintre cei mai de succes artisti din noul val, vine sa intareasca aceasta recunoastere, asumand deschis relatia de maestru-discipol , dezvoltand pe suprafete mari teme si idei inspirate de Cornel Brudascu. 
 
Produsa de fundatia European Art East din Londra si gazduita de prestigiosul club de arta Cromwell Place, situat la doi pasi de Victoria and Albert Museum, aceasta expozitie poate fi vizitata pana in 19 Decembrie.

Post a Comment