• No products in the cart.
TOP

11 expoziții deschise în spații publice la New York în mai 2022

Apropierea verii, dar și ediția a 8-a a tărgului de artă din New York, NADA, supranumit și „Săptămâna Artei din New York” au fost prielnice pentru apariția unor noi lucrări de artă în spațiul public al metropolei americane. 

„Steel Bodies” din Socrates Sculpture Park

În perioada 28 mai – 5 martie 2023, Socrates Sculpture Park va găzdui „Steel Bodies”, noua serie de sculpturi realizate de artista Maren Hassinger. De la începutul anilor 1970, Hassinger a explorat relația dintre natură și umanitate, acoperind subiecte precum mișcarea, familia, dragostea, natura și mediul.

În parc vor fi amplasate diverse sculpturi din oțel sub forma unor vase care sugerează tipuri nu numai din creația lui Hassinger, ci și din lumea antică occidentală, culturi non-occidentale și tradiții meșteșugărești. „Steel Bodies” încearcă să examineze interrelațiile umane, identitățile și colectivitățile prin juxtapunerea elementelor abstracte în aer liber.

„Casa Batlló: Living Architecture” din Rockefeller Plaza

Pentru o perioadă scurtă de timp, înainte de a fi scoasă la licitație, Christie’s va prezenta „Casa Batlló: Living Architecture”, o lucrare de artă monumentală inspirată de fațada Casei Batlló din Barcelona, Spania. Creată de artistul și regizorul Refik Anadol, „Casa Batlló: Living Architecture” este primul sit al Patrimoniului Mondial UNESCO care ia forma unui NFT live.

„Here” din Garment District

Până pe 29 august 2022, Garment District Alliance va prezenta „Here”, o serie de paisprezece sculpturi supradimensionate, cu mâinile ridicate, ca semn al întâmpinării rezidenților și vizitatorilor orașului New York. Creat de artistul Santi Flores, „Here” simbolizează importanța unității, diversității și individualității, o reprezentare a comunității multiculturale a New York-ului.

„Bird’s Eye View” din Battery Park

„Bird’s Eye View”, instalația virtuală a artistului Shuli Sadé din New York, prezintă fotografii și imagini originale în acuarelă cu 30 de specii de păsări care caută refugiu temporar sau permanent lângă căile navigabile din Manhattan prin aplicația Adobe Aero.

În Battery Park City se află 70 de coduri QR pe 14 indicatoare, care prezintă informații și imagini ale păsărilor. Instalația, expusă până în noiembrie 2022, a fost inspirată de zborul păsărilor deasupra râului Hudson și de-a lungul grădinilor din Battery Park City, pentru a aduce mai multă conștientizare a mediului în zona urbană.

„The Open Orchard” din Governors Island

În această primăvară, instalația lui Sam Van Aken „The Open Orchard” va fi expusă la Governors Island. Luând forma unei livezi cu 102 pomi fructiferi, „The Open Orchard” acționează ca o arhivă vie pentru soiurile de fructe care au fost cultivate în zona New York în ultimii 400 de ani, dar au dispărut în mare parte din cauza schimbărilor climatice și a industrializării. Pentru a păstra aceste specii rare de fructe, Van Aken a folosit un proces unic de altoire în care mai multe soiuri de fructe sunt combinate într-un singur copac, permițându-le să crească unul lângă altul. Făcând acest lucru, fructele pot crește într-un mediu mai sigur. Ca parte a proiectului lui Van Aken, alți 100 de copaci vor fi donați și plantați în grădini comunitare în cinci cartiere, în parteneriat cu NYC Parks GreenThumb.

„Tender Presence” de Jill Magid

Până pe 8 mai 2022, Creative Time va prezenta „Tender Presence” realizat de Jill Magid, un film și o instalație sonoră care servesc ca o extensie a proiectului de artă publică 2020 al lui Magid, „Tender”. În acest proiect, Magid a distribuit în economie 120.000 de bani americani inscripționați cu sintagma „The Body Was Already So ​​Fragile”. Doi ani mai târziu, „Tender Presence” reflectă impactul pandemiei și asupra noii societăți, punând accent pe fragilitatea inerentă a vieții și pe interdependența sănătății sociale, financiare și biologice.

„BIRDLINK” din Crotona Park

Expus la Crotona Park până pe 21 mai 2022, „BIRDLINK” este o rețea de sculpturi, sub formă de scară, pline cu plante autohtone. Aceste sculpturi funcționează pentru a sprijini păsările migratoare și semințele pe care le împrăștie, ceea ce ajută la menținerea și extinderea ecosistemului orașului. „BIRDLINK” inspiră la recuperarea habitatului natural pierdut al păsărilor și încearcă să transmită privitorilor provocările cu care se confruntă păsările din toată lumea.

„Peppermint” de Yvonne Shortt

Expusă în Forest Park până la 11 iunie 2022, „Peppermint” a fost creat de Yvonne Shortt, o artistă afro-americană, ale cărei lucrări tratează teme precum dizabilitate, egalitate, comunitate și rasă. Lucrarea expusă în Forest Park intenționează să le reamintească newyorkezilor să facă curățenie după câinii lor.

„Gardens as Cosmic Terrains” la cimitirul Green-Wood

Până la 3 iulie 2022, cimitirul Green-Wood va prezenta „Gardens as Cosmic Terrains”, instalație situată în catacombe, realizată de Heidi Lau. „Gardens as Cosmic Terrains” prezintă sculpturi ceramice care au avut ca reper de inspirație obiecte funerare, precum urne sau clopote. În mare parte, modelele sculpturilor se bazează, de asemenea, și pe structura grădinilor tradiționale chinezești și pe teme precum nostalgia, memoria, practici taoiste și istoria Macaului, unde Lau și-a petrecut primii ani.

„Critically Extant” la Midnight Moment în Times Square

În luna mai, Times Square Arts va prezenta „Critically Extant” de Sofia Crespo, ca parte a seriei Midnight Moment. Prezentat în colaborare cu Meta Open Arts și Meta Al Research, „Critically Extant” explorează limitele cunoștințelor noastre despre lumea naturală prin testarea datelor disponibile pe platformele digitale. Procedând astfel, „Critically Extant” aduce conștientizarea dispariției iminente a unora dintre cele mai vitale creaturi ale Pământului. Mai mult decât atât, ca urmare a datelor lipsă sau distorsionate, multe dintre creaturile generate de AI se aseamănă puțin cu omologii lor din viața reală, adăugând un element de mister videoclipului.

„Nu ne putem imagina o culoare pe care nu am mai văzut-o până acum, o rețea neuronală nu poate imagina ceva din datele pe care nu le-a primit. Creaturile din această expoziție sunt o reflectare a cunoștințelor noastre colective despre lumea naturală, care este foarte limitată”, a precizat Crespo.

„Black Atlantic” din Brooklyn Bridge Park

Pe 17 mai, expoziția „Black Atlantic” realizată de artistul Hugh Hayden și Daniel S. Palmer, curatorul Fondului de artă publică, se va deschide la Brooklyn Bridge Park. Denumit după romanul cu același nume al lui Paul Gilroy, „Black Atlantic” a fost creat pentru a evidenția identitățile hibride complexe care s-au dezvoltat ca urmare a schimbului de cultură și idei de-a lungul rețelelor transatlantice care leagă Africa, Europa, Caraibe și Statele Unite.

Deschisă până în noiembrie 2022, expoziția va prezenta, de asemenea, lucrările lui Leilah Babiyre, Hugh Hayden, Dozie Kanu, Tau Lewis și Kiyan Lewis – cinci artiști care împărtășesc angajamentul față de explorarea materialului, îmbinând ideile contemporane cu istoricul și explorând procesele de fabricare și realizare manuală. Prin „Black Atlantic”, expoziția va provoca publicul să îmbrățișeze o idee mai deschisă față de identitatea neagră în Statele Unite.

Post a Comment

X