• No products in the cart.
TOP

Cea mai amplă expoziție Brâncuși din ultimii 50 de ani va avea loc la Timișoara în 2023

În data de 10 mai a avut loc conferința de presă care anunță expoziția-eveniment dedicată artei lui Constantin Brâncuși, ce va avea loc anul viitor, între 30 septembrie 2023 și 28 ianuarie 2024.

Expoziția, numită „Brâncuși: surse românești și perspective universale”, se anunță a fi cea mai amplă din România din ultimii 50 de ani, fiind organizată prin programul cultural Timișoara Capitală Europeană a Culturii. Evenimentul fi susținut de Consiliul Județean Timiș, principala autoritate finanțatoare, co-organizat de Muzeul Național de Artă Timișoara și Fundația Art Encounters, în parteneriat cu Institutul Francez din România.

Vor fi expuse peste 100 de opere ale marelui artist, de la sculptură la fotografie și film, iar multe dintre ele se vor vedea în România pentru pirma dată. Sculpturile emblematice pentru perioada de maturitate artistică, cele care au făcut înconjurul lumii și au schimbat cursul istoriei artei moderne, vor fi împrumutate din colecțiile muzeale de la Centre Pompidou Paris și Tate Gallery Londra. În completare vor veni câteva lucrări din din colecții private din România și din străinătate.

Expoziția va fi curatoriată de Doina Lemny, istoric de artă și specialist în arta lui Constantin Brâncuși. Doina Lemny a mai curatoriat, în trecut, expoziții dedicate artistului, printre cele mai e seamă fiind Atelierul lui Brâncuși din cadrul Centre Pompidou și Sublimarea formei, din cadrul Europalia Bruxelles. Evenimentul de la Timișoara „își propune să prezinte aspecte importante ale creației artistului român legate de moștenirea sa românească, pe care a îmbogățit-o cu experiența sa ulterioară în inima Europei”, a spus curatoarea în cadrul conferinței de presă.

 

Post a Comment

X