TOP

68 de picturi ale „femeii Picasso”, Sharon Gee, descoperite într-un garaj abandonat din Londra

Printre cei care au apreciat stilul lui Sharon Gee s-a numărat și Regina Mamă Elisabeta, care și-a dorit lucrarea „White Lace”, expusă într-o sufragerie din Clarence House, pentru colecția privată regală. Prin urmare, unul dintre cele mai prețuite bunuri ale artistei a fost o scrisoare din 1998, de la Clarence House, prin care Regina i-a mulțumit pentru pictură. Într-o altă scrisoare, doamna de onoare a Reginei Mame i-a urat succes înainte de o călătorie în Statele Unite ale Americii pentru o expoziție.

Acum, picturile lui Sharon Gee descoperite într-un garaj abandonat din East Finchley, nordul Londrei, au devenit subiectul de discuție în lumea artei.

După moartea subită a artistei (2004), provocată de o tumoare pe creier, s-a presupus că partenerul acesteia nu s-a mai ocupat de opera sa. Peter Hannam, care conduce Hannams Auctioneers cu sediul în Selborne, Hampshire, a declarat: „Picturile au fost puse într-un pachet – strecurat printre bucăți de carton – de când artista a murit.” Seria de lucrări a fost descoperită recent, când niște garaje închise au fost demolate pentru a face loc unui nou ansamblu rezidențial.
Cariera artistei a început chiar înainte ca tumoarea pe creier să se instaleze și era cunoscută pentru compozițiile sale simple – peisaje, picturi monocromatice și naturi moarte. Cu doi ani înainte de moartea sa, 20 dintre lucrările lui Sharon au apărut într-o expoziție în Tennessee, SUA, alături de lucrările lui Thomas Gainsborough și ale lui Lewis Carroll.

În această săptămână, o licitație online a lucrărilor „pierdute” realizate de către Sharon Gee va fi deschisă publicului la Hannams Auctioneers cu sediul în Selborne, Hants.

Post a Comment