TOP

Agnieszka Pilat este actualul artist rezident al Space X

Celebra companie a miliardarului Elon Musk are, de câțiva ani, un artist rezident permanent la sediul său din Sillicon Valley. Actualul artist, Agnieszka Pilat, are convingeri puternice cu privire la amestecul dintre artă, religie și tehnologie, ajungând astfel deseori în centrul atenției prin expoziții și apariții la evenimente globale, cum ar fi recenta conferință TED AI 2023 din San Francisco.

Programul actual al lui Pilat ca artist rezident la sediul firmei aerospatiale din Hawthorne, California, va dura până în 2024 și precede o expoziție care va avea loc în decembrie la Triennial-ul Galeriei Naționale de Artă din Victoria, Australia și care vor include lucări realizate de roboți câini Boston Dynamics, cu care artista va lucra în următoarele trei luni. Cele mai recente portrete ale ei implică interpretări teologice meditative ale unei trape etanșe instalate pe capsula Dragon a SpaceX, pentru care a folost foiță de aur, pentru a evoca senzația de sfințenie serenă care înconjoară obiectul venerat care susține viața. 

SpaceX, sau Space Exploration Technologies Corp., este un producător american de echipamente aero-spațiale și o companie de transport spațial înființată de antreprenorul Elon Musk în 2002. SpaceX este cunoscută pentru obiectivul său ambițios de a reduce costurile de transport spațial și de a facilita colonizarea planetei Marte.

Post a Comment