TOP

Ant Steel, graffiti artist rezident în Catedrala St. Albans din Anglia

Ant Steel, unul dintre cei mai cunoscuți street artists din Europa s-a bucurat întotdeauna să-și folosească arta pentru a aduce bucurie comunității. Și acum, în calitate de artist în rezidență la Catedrala St. Albans din Anglia, are oportunitatea de a interacționa cu publicul într-un mod inedit și autentic. Pe parcursul anului, Steel a condus ateliere și a creat propriile sale opere de artă pentru o expoziție ce va avea loc în interiorul catedralei în luna noiembrie.

Fiind cel mai vechi lăcaș de cult creștin din Marea Britanie, Catedrala St. Albans poate părea o locație neconvențională pentru un artist precum Steel dar, după cum subliniază acesta, de fapt este o potrivire perfectă. Graffiti-ul are origini antice, așa cum se poate vedea și în Pompeii, ceea ce face asocierea surprinzător de potrivită. Pe lângă inspirația imensă pe care o trage din mediul clasic al St. Albans, Steel este stimulat și de atelierele și evenimentele pe care le organizează ca artist în rezidență. Pe parcursul timpului său petrecut la St. Albans, el a ghidat copiii și adulții ce locuiesc în zonă în crearea propriilor lor opere de artă graffiti. 

„Există multe lucruri pe care le-aș putea face în cariera mea, dar sincer, nimic nu m-ar face mai fericit în acest moment decât să fiu aici”, a declarat el pentru My Modern Met. „Personalul catedralei m-a primit cu brațele deschise și cu entuziasm să mă alătur lor în acest an. Iar acum, să-i văd pe studenți conectându-se cu arta în ateliere este cu adevărat uimitor.” Steel înțelege puterea artei graffiti și responsabilitatea care vine odată cu ea. Pentru el, cei care fac tag-uri și cei care vandalizează lucrările altora nu au respect elementar. De aceea, el este hotărât să învețe noile generații de artiști că arta publică implică și angajamentul de a-i respecta pe ceilalți și spațiul lor.

Toate eforturile lui Steel vor culmina într-o expoziție în noiembrie, unde vor fi prezentate lucrările create în cadrul atelierelor, alături de propriile sale creații. Acest eveniment va fi unul fără precedent în cadrul Catedralei, care desfășoară un program de rezidențiat artistic începând cu anul 2018.

Post a Comment