TOP

Prima mașină hibridă McLaren este o lucrare de artă

Marca britanică tocmai a dezvăluit un exemplar unicat Artura, creat de cunoscutul artist abstract Cevin Parker. Această mașină de mare performanță este pânza perfectă pentru o astfel de creativitate ce vibrează. De fapt, numele Artura este, literalmente, o combinație a cuvintelor „artă” și „viitor” (art, future). Silueta netedă și aerodinamică a supercarului este de asemenea inspirată de arta modernă, potrivit celor de la McLaren.

Parker este cunoscut pentru lucrările sale în culori strălucitoare, și a dezvoltat o tehnică autentică ce a devenit semnătura lui. Artistul din Berlin și-a prezentat recent lucrările la expoziția IncubARTor din Hamburg, și câștigă rapid un grup fidel de pasionați ai artei. De asemenea, este pasionat de mașini, conform celor de la McLaren. Designurile sale abstracte se potrivesc perfect esteticii îndrăznețe și contemporane modelului Artura.

Practica inovatoare a lui Parker se aliniază și ethosului pionier al McLaren. El folosește tehnologii de ultimă generație, cum ar fi realitatea augmentată, în cadrul lucrărilor sale, în timp ce producătorul auto lucrează cu piese de mașini la cel mai înalt nivel tehnologic. Modelul Artura în sine este echipat cu un motor V-6 twin-turbo de 3.0 litri și un motor electric axial care împreună pot genera 671 de cai putere.

Colaborarea dintre McLaren  și Parker subliniază relația specială între tehnologie și artă și cum această interconexiune va evolua în viitor.

Post a Comment