TOP

ARCUB anunță expoziția UNIVERSUL LUI SALVADOR DALI, care se va deschide în luna decembrie

Între 13 decembrie 2023 și 12 mai 2024, ARCUB va prezenta publicului bucureștean o amplă expoziție cu lucrări originale ale celebrului artist Salvador Dalí.

Expoziția „Universul lui Salvador Dalí” este organizată de Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, în parteneriat cu HADRAN Events. Vor fi așteptate 170 de lucrări – sculpturi, grafică, gravuri, litografii, miniaturi din aur, rubine, diamante, smaralde, safire și sticlă, mobilier suprarealist ce ilustrează geniul faimosului Salvador Dalí. Printre lucrările ce vor fi expuse la ARCUB se numără celebrele ceasuri topite (sculpturi din bronz din seria Dansul timpului), Venus spațialăcanapeaua în forma buzelor lui Mae West.

Obiectele care vor fi expuse fac parte dintr-o importantă colecție privată, aparținând colecționarului de artă Beniamino Levi. Acesta l-a cunoscut personal pe artist în anii 1960 și i-a comandat acestuia o serie de sculpturi din bronz inspirate din cele mai cunoscute motive și teme din imaginarul suprarealist. 

Biletele pentru expoziția „Universul lui Salvador Dalí” de la ARCUB vor fi disponibile începând de miercuri, 18 octombrie 2023 pe  Arcub.roEntertix.ro și de la casa de bilete ARCUB (Strada Lipscani nr. 84-90)

Post a Comment