TOP

Best For You, arta care vorbește despre lupta oamenilor cu bolile psihice

Muralul Best For You face parte din cea mai recentă expoziție de la galeria Saatchi din Londra, Journeys: The Healing Arts. O colaborare între galeria Saatchi și CW+, o organizație de caritate a spitalului Chelsea și Westminster, evenimentul explorează diversele povești care alcătuiesc comunitatea din jurul acestui spital. Expoziția include lucrările a peste 20 de artiști, printre care și muzicianul Brian Eno.

Best For You este o lucrare realizată de artistul spaniol Carlos Peñalver, ilustrând experiența traiului cu probleme de sănătate mintală. Proiectul spune povestea lui Aaron, un bărbat care s-a luptat cu probleme psihice între vârstele de 17 și 20 de ani, care a stat de vorba cu artistul printr-un apel video. Peñalver a vrut să redea călătoria lui Aaron printr-o cronologie sub forma unei schițe pe perete, unde să iasă în evidență toate momentele pe care personajul simte că le-a ratat în viața sa din cauza problemelor mintale.

Peñalver a lucrat timp de două săptămâni în galeria Saatchi pentru a finaliza muralul, fiind permis accesul vizitatorilor care doreau să urmărească procesul creativ și chiar să intervină și să participe. Artistul spune că a întâlnit multe persoane în această perioadă, dintre care o bună parte s-a simțit încurajată de lucrare să vorbească despre propriile experiențe cu problemele legate de sănătatea mintală. ,,Arta poate fi un mijloc puternic care să confere vizibilitate problemei sănătății psihice“, a declarat Peñalver.

Este prima oară când CW+ expune lucrări din colecția sa astfel, către un public mai larg, într-o galerie de artă. Muralul a fost numit după organizația Best For You, un nou program al NHS pentru sănătatea mentală, fondat de CW+, al cărei scop este să ofere îngrijire și tratamente de lungă durată pentru copii și adolescenți cu probleme psihice.

Expoziția Journeys: The Healing Arts a putut fi vizitată la galeria Saatchi din Londra între 24 noiembrie 2021 și 13 ianuarie 2022.

Post a Comment