TOP

Bob Geldof a primit aprobarea de a construi un iaz inspirat de „Nuferii” lui Monet

Cunoscut pentru piesa „I Don’t Like Mondays”, solistul formației Boomtown Rats a primit aprobarea oficialilor de a construi un imens iaz în apropierea casei sale din Kent. Documentele cu planurile, transmise Consiliului din Swale, arată că iazul cu nuferi din grădina pictorului impresionist Claude Monet de la Giverny, nordul Franței, pe care artistul l-a pictat de peste 250 de ori, a reprezentat inspirația pentru iazul lui Bob Geldof.

Geldof a depus planurile vara trecută, însă procesul decizional a fost întârziat pentru a permite efectuarea unor investigații arheologice în Davington, Kent. Chiar dacă săpăturile arheologice nu au scos la iveală obiecte de mare importanță istorică și Bob Geldof a primit aprobarea pentru planurile sale, acesta trebuie să angajeze arheologi pentru a monitoriza lucrările. De asemenea, situl arheologic este protejat de vegetația înconjurătoare, iar iazul va fi amplasat la o anumită distanță de acesta.

Iazul lui Geldof va avea 2,5 metri adâncime și va fi construit între un nuc și un castan, într-un padoc, aflat în apropierea casei sale. Iazul va fi umplut cu plante, inclusiv stânjenel de baltă, răchitan, crețușcă și nuferi „Charles de Meurville” și va găzdui broaște, insecte, păsări și alte animale sălbatice. De asemenea, va fi considerat o contribuție la proiectul One Million Ponds, o inițiativă a Regatului Unit menită să îmbunătățească habitatul pentru plantele și animalele pe cale de dispariție.

Post a Comment