TOP

Cătălin Bădărău: „The Land of Plenty” solo show la ICR Londra

Cătălin Bădărău, artist contemporan cunoscut din scena artei românești, va expune, începând cu 11 octombrie, la ICR Londra. Expoziția personală se numește „The Land of Plenty” și va putea fi vizitată până pe 23 octombrie, la sediul din 1 Belgrave Square, SW1X 8PH, Londra.

„The Land of Plenty” a lui Cătălin Bădărău evocă un spațiu utopic, un pământ promis pe care l-am căutat neîncetat, toată lupta perpetuă, dislocările și relocările populațiilor, sacrificiile individuale și colective făcute în numele acestuia. Spectacolul reflectă atât experiența artistului ca adolescent, cât și anii de formare în timp ce lucra cu tatăl său, tâmplar și tapițer, în slujbe care apreciază mai ales eficiența mâinilor în procesul de lucru.

Iterând mâna umană ca un simbol puternic, în cele din urmă ca expresie a libertății artistice, dar în același timp ca o metonimie pentru opresiune, muncă forțată, suferință și înstrăinare în spații în care cineva este dezumanizat și redus la mijloace de producție, Cătălin Bădărău ne invită să aruncăm o privire la un adevăr incomod: cei vulnerabili vor fi prădați de cei care nu sunt vulnerabili.”- selecție din textul de prezentare al expoziției, ICR Londra.

Post a Comment