• No products in the cart.
TOP

A început Art Safari 2022

Art Safari, ajuns la ediția cu numărul IX, și-a deschis porțile în data de 12 mai. Putem vedea, începând de azi, la palatul Dacia-România de pe strada Lipscani, cele cinci expoziții ale programului din această vară: Pavilionul Muzeal: Theodor Aman. Primul artist român modern, Pavilionul Central: Picasso, Dali & Falla – Pălăria cu trei colțuri, Pavilionul Aniversar: Barbara Klemm: Light and Dark. Photographs from Germany, Pavilionul Invitat: Marcel Iancu. Reconstruind artele România-Israel și Pavilionul Contemporan: Irina Dragomir – Roșu, galben și albastru.

Arta expusă între 12 mai – 7 august la Art Safari este evaluată la peste 14 milioane de euro. Cele mai valoroase lucrări din întregul Pavilion sunt: „Proclamarea Unirei”, autor Theodor Aman (din colecția Muzeului Național de Istorie al României), evaluată la 350.000 de euro, urmată de „Hora de la Aninoasa”, autor Theodor Aman (colecție privată), evaluată la 310.000 de euro, și lucrarea „Autoportret” semnată de Marcel Iancu, care face parte din colecția permanentă a Muzeului Național de Artă al României – evaluată la peste 300.000 de euro.

Anul acesta, Art Safari propune două sezoane expoziționale, unul de vară, care tocmai a debutat, și unul de toamnă, a căror expoziții vor fi anunțate mai târziu. Muzeul temporar Art Safari ajunge, în 2022, să se întindă pe o perioadă de 6 luni în care se pot vedea expoziții cu artă românească și internațională.

Ioana Ciocan, General Manager Art Safari: „Ne doream de mult timp să lansăm Art Safari într-un format nou, de câte 4 zile pe săptămână, de joi până duminică, vreme de aprox. 2 luni și jumătate, pentru a permite vizitarea expozițiilor – pentru organizarea cărora se face un mare efort, inclusiv financiar – o perioadă mai lungă. Chiar dacă nu reușim să ținem expozițiile deschise, din rațiuni organizatorice și de cost, pentru 6 luni, atât cât trebuie să dureze o expoziție importantă, ni se pare totuși un pas înainte durata mai lungă a acestei ediții expoziționale. Vom folosi și pentru această ediție spațiul superbului Palat Dacia-România, optim amplasat în centrul Bucureștiului pietonal, pe Lipscani, în baza unui parteneriat de 3 ani cu Muzeul Municipiului București.”

Ediția aceasta, 3 din 5 pavilioane sunt dedicate artei internaționale și artiștilor de renume mondial: Pablo Picasso, Salvador Dali, Barbara Klemm și Marcel Iancu. Vizionarea acestor pavilioane în București este posibilă datorită unor parteneriate importante, spune Ioana Ciocan: „Mulțumirile speciale pentru organizarea acestei a 9-a ediții anuale merg în primul rând către Ministerul Culturii, ce a tratat pentru prima dată Art Safari drept proiect cultural de importanță națională, dar și către Ambasada Israelului în România, Ambasada Republicii Germane în România și Ambasada Regatului Spaniol în România, care ne-au sprijinit în organizarea celor 3 expoziții internaționale, precum și Uniunii Arhitecților din România, care susține expoziția Marcel Iancu”.

 

 

 

 

 

Post a Comment