TOP

Cele mai interesante și frumoase stații de metrou din Europa

Pentru localnici stațiile de metrou sunt doar niște locuri de unde te deplasezi din punctul A în punctul B. Dar dacă ești turist, unele dintre ele sunt adevărate opere de artă care nu trebuiesc ratate.

De exemplu, dacă ajungi în Munchen (Germania) rutele subterane din centrul orașului nu sunt foarte spectaculoase. Dar dacă iei trenul de la linia U1 și mergi către perifierie o să dai peste o explozie de culoare în stațiile Candidplatz și Georg-Brauchle-Ring sau de o adevărată grotă în Westfriedhof.

La fel de spectaculoasă este și stația Zoloti Vorota din Kiev (Ucraina) care este situată la o adâncime de peste 100 de metri și are design-ul unui castel.

În St. Petersburg (Rusia) luxul și opulența sunt la ele acasă. De la candelabre, la mozaicuri și statuete din marmură toate se regăsesc sub pământ.

Dacă ajungeți în Lisabona (Portugalia) metroul este la fel de important ca vizitarea unui muzeu. Aproape toți pereții rețelei de peste 50 de stații sunt decorați, pictați și sculptați de artiști care au adus un plus cultural orașului.

Cea mai veche rețea de transport subteran din lume se află în Londra (UK) și de peste 150 de ani este funcțională. Artiști celebri din întreaga lume au contribuit la înfrumsețarea stațiilor, Eduardo Paolozzi creând celebrul mozaic de la oprirea Tottenham Court Road. Dar cea mai impresionantă creație este ecranul led de 90 de metri din stația King’s Cross.

La fel de spectaculoase sunt și majoritatea tronsoanelor din Napoli (Italia), Berlin (Germania), Varșovia (Polonia), Paris (Franța), Moscova (Rusia) sau Stockholm (Suedia).

Iată o galerie impresionantă cu cele mai interesante dintre ele:

 

Post a Comment