TOP

Damien Hirst a concediat 63 de persoane anul trecut, dar a solicitat ajutoare de 15 milioane de lire sterline de la guvern

Artistul britanic, Damien Hirst a concediat în octombrie anul trecut 63 de persoane angajate la unul dintre studiourile sale, dar în același timp a cerut 15 milioane de lire sterline în împrumuturi Covid-19 de la guvernul britanic încercând să profite de pe urma pandemiei.

Foștii angajați din Dudbridge, Gloucestershire, spun că au fost alertați pentru prima dată cu privire la planurile de a reduce locurile de muncă în aprilie 2020, la scurt timp după ce Marea Britanie a intrat în primul său blocaj al pandemiei.

Cu câteva săptămâni mai devreme, au fost informați că o retrospectivă majoră a operei lui Hirst, care urma să se deschidă la Academia Centrală de Arte Plastice din Beijing anul trecut, a fost anulată. De atunci, Hirst a încercat să-și remodeleze afacerea, întrerupând producția de noi lucrări (în afară de best-seller-urile care se vindeau din inerție, cum ar fi dulapurile cu pastile albe), prioritizând vânzarea pieselor existente și reducând drastic numărul de articole create de Science (Marea Britanie), firma care produce arta lui Hirst.

Concedierile au reprezentat mai mult de o treime din forța de muncă totală a lui Hirst și majoritatea celor cu sediul în Dudbridge.

În același timp, Hirst a cerut ajutoare în valoare de 15.000.000 de lire sterline de la guvernul Marii Britanii încercând să păcălească sistemul. Fondurile i-au fost aprobate și tot și-a concediat angajatii.

Artistul a refuzat să facă orice comentariu pe acest subiect.

Post a Comment