TOP

De la 1 iunie, arta vine la metrou

Arta cucerește Bucureștiul! este noul proiect realizat printr-un parteneriat cultural între Art Safari și Metrorex. Muzeul din Metrou propune ca timp de 3 luni, pe perioada verii, reproduceri ale unor lucrări de artiști români moderni și contemporani să fie expuse în metrou, pe cele mai importante magistrale.
Călătorii se vor putea familiariza cu arta românească din ultimii 100 de ani, opere de referință devenind accesibile publicului larg, prin acest parteneriat cultural. Printre artiștii ale căror opere vor fi reproduse în metrou se numără Samuel Mützner, cu picturi ce se încadrează în categoria de patrimoniu, Constantin Piliuță, artist cunoscut al perioadei postbelice, Merica Râmniceanu, Magdalena Rădulescu, Cecilia Cuțescu-Storck, dar și artiști tineri precum Irina Dragomir, Victor Fota și Eugen Roșca. Picturile care vor fi expuse în metrou vor fi însoțite de un mic text explicativ, care poate fi citit cu ușurință între două stații.
Lucrările reproduse în metrou vor fi putea fi văzute în realitate la ediția a VIII-a Art Safari, care se va desfășura între 16 și 26 septembrie 2021, la Palatul Dacia-România și ARCUB Hanul Gârboveni, pe strada Lipscani.
”Vă invităm să lăsați deoparte telefoanele și să admirați picturile excepționale expuse în metrou, dar și să aflați lucruri interesante despre viețile artiștilor români. Vrem să aducem arta mai aproape de inimile oamenilor și, cu ajutorul Metrorex, acest lucru se întâmplă: avem și Muzeu la Metrou! spune Ioana Ciocan, inițiatorul Art Safari.
Muzeul din Metrou, cu scopul de a aduce arta mai aproape de public și de a contribui la formarea unei educații vizuale de bază, va fi găsit pe magistralele 1 și 3 ale metroului din București, începând cu 1 iunie.

Post a Comment