TOP

Drake sponsorizează redeschiderea parcului Luna Luna

În 1987, artistul austriac André Heller a venit cu ideea unui parc tematic care să găzduiască un carnaval ca o lume fantastică. Astfel a luat naștere Luna Luna, la realizarea căruia au contribuit unii dintre cei mai cunoscuți artiști ai vremii, printre care Salvador Dalí, Philip Glass, Jean-Michel Basquiat, David Hockney, Keith Haring, Roy Lichtenstein, sau Roland Toper.
Heller a imaginat Luna Luna ca pe o „punte între așa-numita avangardă – artiștii care erau ușor snobi uneori și nu se conectau cu masele – și așa-numiții oameni normali”. La scurt timp după deschiderea în Hamburg, Germania, parcul a întâmpinat dificultăți financiare, astfel că totul a fost strâns și băgat într-un depozit.
„Când am auzit prima oară de Luna Luna, am fost impresionat. Este un mod atât de unic și special de a experimenta arta. Este o idee mare și o oportunitate ce se centrează în jurul a ceea ce iubim cel mai mult: să aducem oameni laolaltă,” a spus Drake.
Artistul a investit 100 de milioane de dolari pentru renovarea și redeschiderea parcului, estimată a avea loc în 2023.
„Luna Luna, primul parc de distracții de artă, a invitat peste treizeci dintre cei mai impresionanți artiști ai vremii să conceapă mașinării, jocuri și alte atracții în vara anului 1987. La 35 de ani după debutul din Hamburg, Luna Luna pregătește o întoarcere spectaculoasă, pornind în curând într-un turneu global alături de artiști vechi și noi,” au declarat organizatorii. Noul parc va funcționa ca o expoziție itinerantă de artă, pornind întâi într-un turneu prin Statele Unite, urmând apoi o extindere internațională.

Post a Comment