TOP

Instalațiile imersive cu flori uscate ale artistei Rebecca Louise Law

Folosind florile uscate ca material primar în instalațiile sale imersive, artista britanică Rebecca Louise Law generează „perdele naturale” din flori ce atârnă din tavan. Invitând privitorii să interacționeze cu spațiul într-un nou mod, acestora li se oferă oportunitatea de a se plimba printre firele cu petale și de a le privi îndeaproape.
Ultima expoziție a artistei, Awakening, s-a deschis recent la Muzeul de Artă din Honolulu. Aici, Law a transformat două dintre galeriile muzeului în „experiențe florale”, combinând flori reciclate de ea cu plante crescute în Hawaii, reflectând peisajul unic al insulei. În plus, artista a lucrat cu grupuri din comunitate pentru a incorpora și alte materiale găsite, suspendându-le din tavan printre flori.


Expoziția Awakening va fi deschisă până în septembrie 2023 la Muzeul de Artă din Honolulu. Opera lui Law mai poate fi văzută la Oratorio di San Tiburzio în Parma, Italia, unde are instalația permanentă Florilegium, dar și la Kunsthalle Museum din München, Germania, în expoziția Calyx, ce va avea loc între 3 februarie și 27 august 2023.

Post a Comment