TOP

Capela Sixtină, accesibilă în SUA

Capela Sixtină, pictată de Michelangelo între 1508 și 1512, aflată în inima Vaticanului, va fi recompusă cu ajutorul unor imagini de rezoluție profesională în mai multe orașe din Statele Unite. Proiectul numit „Michelangelo’s Sistine Chapel: The Experience” a fost început în 2015 și a oferit experiența contemplării celei mai faimoase fresce din toate timpurile vizitatorilor din mai multe orașe din lume.
Ultima dată, expoziția temporară ce aduce aproape opera pictată a maestrului renascentist italian a avut loc în New York în 2017, în spațiul pus la dispoziție în clădirea World Trade Center. Începând cu luna august 2021, expoziția se reîntoarce în New York, reinventată și îmbunătățită, pentru a le oferi vizitatorilor o viziune unică asupra picturilor din Capelă, mai relaxată, mai detaliată și mai completă decât cea autentică, după cum spun organizatorii.
Imaginile luminate, prezentate într-un spațiu întunecat, vor să amintească de succesul expoziției dedicate lui Van Gogh, „Immersive Van Gogh”, care transforma picturile postimpresionistului olandez în proiecții animate de lumină.
Pentru a oferi o senzație cât mai autentică, imaginile au fost imprimate pe hârtie printr-o tehnică specială, pentru ca rezultatul final să semnene cât mai mult cu tehnica în care este lucrat originalul, fresca.
Reproducerile după picturile lui Michelangelo vor putea fi văzute în toamna aceasta în Los Angeles, New York, San Francisco, urmând apoi Miami, Boston, Philadelphia și, internațional, Paris, Madrid, Singapore, Rio de Janeiro.
FOTO: Michelangelo’s Sistine Chapel: The Exhibition.” Photo courtesy of See Global Entertainment. 

Post a Comment