• No products in the cart.
TOP

Expoziția „Predicțiile pământului. Despre gândirea și practica ecologică” se deschide la ICR Londra

„Predicțiile pământului. Despre gândirea și practica ecologică” este o expoziție de grup ce are deschiderea în data de 2 noiembrie, la Institutul Cultural Român de la Londra.
Cei 15 artiști reuniți în acest proiect au realizat lucrări de artă pornind de la concertul autointerogării și reflecției asupra problemei viitorului Planetei. Prin practici și tehnici proprii, ei abordează creativ provocările ecologice ale ultimelor decenii, una dintre cele mai importante teme ale artei contemporane de pe tot globul.
Expoziția cuprinde fotografie, video-art, instalații, sculptură-obiect și ilustrație, aparținând artiștilor Elena Adorian, Cătălin Burcea, Sergiu Chihaia, Ciprian Ciuclea, Claudiu Cobilanschi, Ștefan radu Crețu, Liviu Epuraș, Lazlo Forrai, Cosmin Paulescu, Dan-Raul Pintea, Bogdan Rața, Marilena Oprescu Singer, Florin Ștefan, Iulia Toma și Mihai Zgondoiu.
Proiectul expozițional nu este la prima întâlnire cu publicul, el fiind pentru prima dată organizat în București, la Muzeul Național Cotroceni, între 14 septembrie și 24 octombrie 2021, mai apoi urmând Paris și Luxemburg, cu sprijinul ICR.
Curatorul expoziției, Mihai Zgondoiu, explică despre demers: „Tema curatorială a expoziţiei „ Predicțiile Pământului. Despre gândirea și practica ecologică” aduce în prim plan un discurs angajat (şi asumat) prin care artiştii îşi prezintă vizual opiniile filozofice, spirituale, activiste sau estetice. Raportarea la timp şi spaţiu este necesară mai ales atunci când analizăm şi comparăm date. Modul în care si-au conceput lucrările a fost la fel de important precum lucrarea finală expusă. Aceste „forme de dialog” sunt prezentate într-un soi de laborator al cunoaşterii prin care privitorul relaţionează profund la nivel mental şi emoţional. Se fac dezvăluiri. Se ridică semne de întrebare. Predicţiile sunt şi ele parte din acest dialog non-verbal.”
Expoziția rămâne deschisă până în data de 25 noiembrie 2022.

Post a Comment