Între 7 și 18 iulie 2021 poate fi vizitată expoziția internațională de mail art „NU abuzului contra femeilor”, la Galateca. Parte din proiectul cultural mai amplu numit „2021 Grijă – Protecție – Refacere”, inițiat și curatoriat de Anca Boeriu și Andreea Sandu, expoziția dedicată opririi violențelor fizice și psihice asupra femeilor cuprinde scrisori, mesaje, cărți poștale cu lucrări originale, desene, prin și mixed media ale artiștilor și oamenilor de comunicare care s-au alăturat inițiativei. Activiști din 8 țări: Austria, China, Franța, Germania, Israel, Olanda, România și Rusia și-au reunit ideile pentru realizarea acestei expoziții. Bazată pe statistici alarmante care arată violența și abuzul crescut împotriva femeilor, expoziția iși propune să folosească arta ca manifest și ca mod de conștientizare a existenței acestui fenomen.
În data de 15 iulie, de la 18:30, va avea loc lansarea oficială a campaniei și a invitației deschise pentru a găsi noi parteneri care doresc să se alăture cauzei. Invitații vor putea lua parte și la un artist talk și la două performance-uri moderate de Mihaela Dedeoglu.
Programul cultural inițiat și realizat de Galeria Galateca și Asociația culturală Neo Art România este un manifest ce se adresează oricărui tip de abuz împotriva persoanelor, fie că este vorba despre abuz fizic, sexual, verbal, psihologic sau emoțional