TOP

Fundația culturală META inaugurează un nou muzeu de artă contemporană

Pe data de 17 septembrie 2022, în satul prahovean Slon, se inaugurează un nou Muzeu de Artă Contemporană M2M (Muzeul 2 META), un proiect inițiat de Romelo Pervolovici, Maria Manolescu și Radu Pervolovici prin fundația culturală META.
Muzeul se va deschide cu expoziția „Snapshot contemporan/ Timeline tradițional. Arta este întotdeauna în altă parte”, organizată de Fundația Culturală META. Vor expune artiștii: Vioara Bara, Radu Comșa, Călin Dan, Teodor Graur, Stela Lie, Petru Lucaci, Sorin Neamțu, Marilena Preda-Sânc, Carmen Rasovszky, Gheorghe Rasovszky, Roxana Trestioreanu, Adrian Uncrut, Dan Vezentan, Simona Vilău, 2 META.
„Arta este întotdeauna în altă parte” este o tematică pe care Fundația Culturală META a reiterat-o în diverse evenimente de-a lungul timpului. „Snapshot contemporan/ Timeline” tradițional urmărește modul în care avangardele devin în timp mainstream, memorie sedimentată, conceptele se uzează și se modifică și ceea ce este acum contemporan, odată cu trecerea timpului, poate deveni tradiție. Cu ocazia evenimentului de deschidere organizăm o proiecție a filmului O seară în atelierul părinților mei al regizoarei Eva Pervolovici.
În deschiderea expoziției vor vorbi Magda Cârneci, scriitoare, critic de artă, redactor-șef al revistei ”Arta”, și Ion Bogdan Lefter, scriitor, comentator cultural, profesor la Universitatea din București.
Slon, un sat cu o comunitate mică, tipic tradițională, situat în Județul Prahova, la poalele munților, la liziera pădurii, pe unul dintre vechile drumuri de legătură dintre Muntenia și Transilvania, a interacționat cu arta și cu artiștii de artă contemporană/ experimentală invitați în cadrul proiectelor de Rezidență ale Fundației Culturale META din ultimii 8 ani. Proiectul Slon, început ca un atelier de creație în mijlocul naturii, inițial prin ”Meduza” – o sculptură locuibilă, a devenit neîncăpător ca urmare a activităților artistice ale Fundației META, fiind necesară dezvoltarea unui nou spațiu, care acum devine muzeu.”

Post a Comment