TOP

Instalația lui KAWS ajunge în munții Changbai, China

O nouă versiune a proiectului itinerant HOLIDAY  a fost expusă la începutul acestui an în munții Changbai, în provincia Jilin din China, aceasta fiind cea de-a opta destinație a instalației. Anterior, sculptura monumentală s-a aflat în Singapore în octombrie 2020.

Figurina COMPANION, semnătura artistului american KAWS (pe numele său Brian Donnelly), a fost adaptată la peisajul friguros. Personajul supradimensionat, care stă pe pământ, este înzăpezit și ține în brațe o variantă a sa în miniatură. ,,Cu toate schimbările pe care le înfruntă oamenii în jurul lumii, cred că este un moment foarte important să avem artă publică“, spune artistul. ,,Muntele Changbai este o locație incredibilă și este o onoare să am oportunitatea să-mi expun lucrarea aici. Sper ca oamenii să își ia puțin timp să fie împreună, să rupă rutina vieții cotidiene, și să trăiască o experiență semnificativă prin intermediul sculpturii și al peisajului.“

Pentru a marca expunerea noii instalații, KAWS a lansat din nou o serie limitată de obiecte de colecție în parteneriat cu AllRightsReserved. Gama de obiecte include figurine cu sculptura HOLIDAY în varianta din Changbai, disponibile pe negru, maro și alb, dar și încălzitoare de mâini reutilizabile și globuri de zăpadă decorative.

Instalația HOLIDAY a lui KAWS poate fi văzută între 6 și 16 ianuarie.

Post a Comment