TOP

JR povestește despre intervenția artistică din Ucraina care a ajuns pe coperta revistei Time

Artistul stradal JR este unul dintre cei care se alătură numărului mare de artiști care și-au arătat sprijinul pentru Ucraina. Într-un videoclip postat pe contul său de Instagram, artistul detaliază călătoria sa la Liov, unde, împreună cu localnicii, a dezvăluit o fotografie enormă a Valeriiei, o refugiată în vârstă de 5 ani. Rezultatul este o imagine emoționantă, apărută și pe coperta revistei TIME, amintind lumii de impactul pe care îl are războiul.

Valeriia a fost fotografiată de către Artem Iurchenko, aflat aproape de granița cu Polonia, unde fotografia refugiați ucraineni. Iurchenko a luat legătura cu JR, căruia i-a trimis fotografia cu Valeriia care tocmai trecuse granița în Polonia, afișând un zambet larg.

Apoi, JR a imprimat fotografia pe o prelată de aproximativ 45 de metri, pe care a rulat-o, astfel încât să poată fi încărcată într-un camion. După ce a condus până la graniță, artistul și echipa sa au mers din Polonia în Ucraina și au luat legătura cu un grup de localnici pe care i-au întâlnit pe rețelele de socializare. De acolo, au luat prelata și s-au îndreptat spre Liov.

Sute de oameni s-au prezentat în piaţa principală din Liov pentru a ajuta la dezvăluirea imaginii Valeriiei. În videoclip, îl vedem chiar pe JR vorbind cu Valeriia și mama ei pe video call, explicând ce s-a întâmplat: „O să le reamintești tuturor oamenilor care zboară deasupra Ucrainei că există oameni ca tine pe care trebuie să îi protejăm”, i-a transmis artistul. Mai multe detalii puteți vedea aici 
 

Post a Comment