TOP

Muzeele din Viena și-au deschis cont de OnlyFans pentru a putea posta nudurile expuse

Printr-o idee foarte ingenioasă de a protesta împotriva cenzurii artei pe platformele social media, muzeele din Austria au recurs la deschiderea unui cont de OnlyFans, unde să posteze lucrările de artă care altfel ar fi cenzurate pe Instagram/Facebook/Twitter/TikTok.

Platforma OnlyFans este dedicată persoanelor majore, iar în ultimii ani a strâns peste 50 de milioane de conturi active și peste 1 milion de conturi creatoare de conținut explicit. Având în vedere politicile de cenzurare a imaginilor care intră în categoria de nuduri/nuditate ale rețelelor de socializare, muzeele din Viena au ales să răspună cu gestul extrem, pentru a atrage atenția asupra diferenței dintre lucrări de artă erotică sau nuduri artistice și simple imagini pentru adulți.

Răspunsul muzeelor vine în urma unei lungi liste de cenzurări ale lucrărilor/obiectelor de artă postate pe rețelele de socializare, în scop de promovare muzeală și culturală. Mai multe imagini cu opere de artă semnate de Egon Schiele, Koloman Moser, Peter Paul Rubens și chiar și artă preistorică, precum celebra figurină antropomorfă, Venus of Willendorf, au fost șterse de pe conturile social media ale muzeelor.

Acum, însă, datorită platformei care acceptă doar utilizatori majori și este specializată în astfel de conținut, muzeele din Vienna au libertatea de a își promova materialul cultural.

Post a Comment