• No products in the cart.
TOP

O expoziție dedicată operei lui Edvard Munch se va deschide la Musée d’Orsay

În colaborare cu Muzeul Munch din Oslo, Musée d’Orsay consacră o expoziție celebrului pictor norvegian Edvard Munch (1863-1944), „Edvard Munch. A Poem of Life, Love and Death”, care se va deschide în toamna acestui an (20 septembrie 2022 – 22 ianuarie 2023).

Opera lui Munch ocupă un loc esențial în modernitatea artistică. Întreaga sa opera este pătrunsă de o dimensiune puternic simbolistă, care nu se limitează la puținele capodopere pe care le-a creat în anii 1890. Procesul creativ al lui Munch l-a determinat să producă multe variațiuni ale aceluiași motiv, dar și mai multe versiuni ale aceluiași subiect. Noțiunea de cicluri a jucat astfel un rol cheie în gândirea și arta lui Munch. Pentru Munch, umanitatea și natura sunt unite în ciclul vieții, morții și renașterii.

Expoziția va prezenta aproximativ o sută de lucrări, picturi, dar și desene sau imprimeuri, reflectând diversitatea operei sale. Această prezentare de amploare, cu o dimensiune retrospectivă, va acoperi întreaga carieră a artistului, invitând vizitatorii să revizuiască opera pictorului norvegian în întregime: o operă coerentă, chiar obsesivă și, în același timp, constant reînnoită. Curator: Claire Bernardi.

Post a Comment

X