• No products in the cart.
TOP

Ignacio Uriarte transformă mașini de scris în instrumente muzicale într-un performance cu Timm Brockmann

Time Linesc este expoziția online a artistului Ignacio Uriarte, prezentată de Gaep Gallery, pe care o puteți vedea între 18 și 29 mai aici.

Cu ocazia ultimelor zile de expoziție, Gaep prezintă pe site-ul galeriei un performance filmat, susținut de Ignacio Uriarte și producătorul de muzică electronică Timm Brockmann. Artistul transformă mașini de scris în instrumente muzicale, în timp ce muzicianul generează sunete cu un sintetizator analogic și un drum machine, creând un dialog artistic muzical. Performance-ul a fost înregistrat în atelierul din Berlin al lui Uriarte, în timpul unei sesiuni de impovizație.

„În practica lui artistică, Uriarte utilizează mașina de scris ca un mijloc de exprimare neconvențional. În timp ce desenele sale realizate la mașina de scris dezvăluie compoziții geometrice generate prin imprimarea repetitivă a unui semn grafic, pentru lucrările de sunet artistul folosește același tip de instrumente pentru a produce sunete cu un caracter muzical.

Așa cum reiese din sesiunea alături de Timm Brockmann, filmată de Cristian Flores, Uriarte convertește obiectul non-muzical într-un instrument ritmic nu doar prin apăsarea repetitivă a unor taste, ci și prin lovirea tamburului sau ruperea unor foi de hârtie scoase din mașina de scris. Împreună cu echipamentul specific de muzică electronică, acest vechi instrument de lucru, cândva omniprezent în birouri, creează un sound captivant”spune un fragment din textul de prezentare a transmiterii live a performanceului.

Expoziția actuală va fi urmată de alte două expoziții online – Raluca Popa (30 mai – 10 iulie) și Răzvan Anton (11 iulie – 21 august) –, toate în spațiul virtual Viewing Rooms de pe gaepgallery.com.

 

Post a Comment

X