TOP

O fostă casă a lui Claude Monet, în apropiere de Paris, transformată în muzeu

În data de 17 septembrie, cu ocazia Zilelor Patrimoniului, în Argenteuil se deschide un nou muzeu într-o fostă casă a lui Claude Monet.

În 1874, pictorul s-a mutat în casa din Argenteuil, împreună cu familia sa, unde a locuit timp de patru ani. Situată pe bulevardul Karl Marx nr. 21, construită în 1871 de un tâmplar, casa a avut mai mulți proprietari după plecarea lui Monet; în acest fel, amenajarea și decorul au suferit modificări, iar grădina a pierdut treptat din suprafața inițială.

În 2003, Primăria orașului Argenteuil a cumpărat casa pentru a o conserva, apoi a început renovarea exteriorului, dorind să păstreze arhitectura și configurația originală. La rândul ei, grădina a fost complet reconstruită după picturile lui Monet. Interesant este că, spre deosebire de muzeele clasice, vizitatorii vor putea atinge anumite părți ale mobilierului, transformând vizita într-o adevărată experiență interactivă.

Casa are două etaje, camere mici, mobilier ales cu grijă pentru a recrea interiorul de secol XIX. Deși orașul nu are opere de Claude Monet, primul etaj este dedicat reproducerilor care explorează orașul, străzile din Argenteuil, podurile, gara, trenurile și peisajul rural din jur. O adevărată sursă de inspirație, Sena este prezentată la cel de-al doilea etaj, împreună cu reconstrucția bărcii atelier. 

Cât timp a locuit aici, Monet a pictat peste 250 de lucrări, dintre care 156 înfățișau Argenteuilul. „Acest muzeu vine ca un martor al prezenței lui Claude Monet în Argenteuil”, a declarat Laurent Demontoux, director adjunct al Val-dOise Tourisme.

Post a Comment