TOP

Artiști din România și din Serbia reuniți într-o expoziție de grup la Paris

În data de 22 septembrie se va deschide, la Centrul Cultural Sărb din Paris, expoziția intitulată Énonces de la Pure Conscience.

Evenimentul este curatoriat de Ami Barak și Sava Stepanov și prezintă lucrări ale unor artiști contemporani cunoscuți din România și din Serbia: Ana Adam, Pusha Petrov, Nona Inescu, Vlad Nancă, Mirjana Blagojev, Uroš Đurić, Tadija Janicic și Nataša Teofilović.

„Expoziția de la Paris reunește artiști care, prin lucrările lor și discursul lor, insistă cu fermitate asupra respectului pentru principiile artei reprezentând un sistem estetico-etic. Este vorba despre  artiști angajați în afirmații clare, definite de o manieră complexă. Arta lor este rodul conștiinței misiunii și valorii propriei persoane. Această „conștiință pură” este cea care caracterizează opera artiștilor prezentați în aceasta expoziție” -fragment din textul de prezentare.

Expoziția este organizată în parteneriat cu festivalul DANUBE DIALOGUES 2022, Galeria Bel Art Novi Sad și Institutul Cultural Român și va putea fi vizitată până în data de 8 octombrie.

Mai multe despre eveniment găsiți aici.

Post a Comment