TOP

O nouă lucrare impresionantă din seria „Flori înghețate” în Japonia, la Hokkaido

Artistul și botanistul japonez Azuma Makoto a creat o nouă instalație impresionantă, „Flori înghețate 2023”, care prezintă peste 1000 de flori în blocuri uriașe de gheață. Aceasta nu este prima dată când Makoto lucrează cu această tehnică totuși. Seria sa „Flori înghețate”, începută în 2014, l-a dus în jurul lumii, de la Londra până la Cercul Arctic, explorând frumusețea, fragilitatea și efemeritatea  naturii prin lentila rece a gheții.

Instalațiile lui Makoto nu sunt doar vizual impresionante, ci și servesc ca o reflecție asupra schimbării climei și impactului activității umane asupra lumii naturale. Prin înghețarea florilor în timp, creează un moment de meditație și contemplare pentru privitor, indemnându-l să ia în considerare importanța protejarea mediului din care provine și anume natura.

Tehnica gheții și folosirea ei este una destul de complicată însă mai sunt artiști alături de Mokoto ce s-au avântat în acest stil contemporan. Un astfel de artist este Olafur Eliasson, care a creat mai multe instalații ce folosesc gheața și apa ca elemente centrale. În lucrarea sa din 2014, „Ochii tăi de gheață colorați”, Eliasson a suspendat o serie de sculpturi de gheață de tavan, creând o experiență vizuală impresionantă prin lumină și reflecție.

Un alt artist care a lucrat cu apă înghețată este Philippe Malouin, care a creat o instalație pentru Milan Design Week 2019, ce a prezentat o serie de blocuri de gheață care s-au topit treptat în timpul expoziției. Lucrarea artistului canadian i-a invitat pe vizitatori să ia în considerare caracterul trecător al lumii naturale și impactul distructiv pe care îl are omul asupra sa.

Instalația „Flori înghețate 2023” a lui Makoto este expusă la momentul actual la Espace Louis Vuitton Tokyo până pe 25 iunie 2023. Expoziția oferă privitorilor o șansă de a experimenta frumusețea și fragilitatea naturii direct.

 

Post a Comment