TOP

„Farul Etern”, o instalație spectaculoasă imaginată de artistul Ma Yansong

Echipa MAD Architects, condusă de Ma Yansong, a creat o nouă instalație intitulată „Farul Etern”, dând viață unei foste piețe comerciale abandonate din China. Clădirea a fost învelită cu plase de pescuit și film reflectorizant ce își dorește să estompeze imaginea clădirii și să le oglindească pe a celor din jur. 

„Farul Etern” a lui Ma Yansong este un exemplu impresionant de artă contemporană care combină tehnologia, designul și arhitectura pentru a crea o experiență unică și emersivă. Instalația invită vizitatorii să reflecteze asupra relației lor cu lumea naturală și locul lor în cadrul acesteia. Farul Etern este un turn înalt și subțire, care măsoară 47 de metri înălțime. Este realizat din oțel inoxidabil lustruit, ceea ce îi conferă o suprafață reflexivă, similară cu o oglindă. Turnul este conceput să fie atât un punct de reper, cât și o operă de artă, servind ca simbol al identității și aspirațiilor orașului. Acesta are forma unui ax subțire sau a unei lame, cu un vârf ascuțit și o bază mai largă care se îngustează gradual în sus. Suprafața turnului este acoperită cu un model de fațete neregulate, în formă de diamant, care reflectă mediul înconjurător în mod constant.  Pe timpul nopții, turnul este luminat de o serie de becuri LED care evidențiază forma sa și creează un efect vizual impresionant. 

Astfel, Ma Yansong a creat o operă care se unească natura cu tehnologia și în același timp cultura consumerismului cu arta, cu cea a veșniciei.

Post a Comment