TOP

O pictură murală care se întinde pe înălțimea a 20 de etaje a fost realizată în New Jersey

Artista Mona Caron, de origine din orașul San Francisco, și-a acordat misiunea de a înfrumuseța orașele americane cu picturi murale de dimensiuni mari care reprezintă flori și plante exotice. Seria pe care o realizează este numită WEEDS, Ierburi, iar ultima murală adăugată la ea se regăsește în Jersey City, New Jersey.

Pictura care se întinde pe 20 de etaje a fost comisionată de către comitetul orașului Jersey care se ocupă cu artele murale care înfrumusețează orașul. Floarea sălbatică reprezentată în aceată pictură poate fi găsită local, în zona orașului Jersey, și se numește Eutrochium, Artista a realizat aproape fotografic floarea, pictura sa amintind mai ales de schițele din caietele de botanică din secolele trecute, care încercau să fie cât mai fidele realității.

„Numesc această lucrare Eutrochiul lui Shauquethqueat. De fapt, nu este o buruiană, ci o floare sălbatică originară din această zonă”, a explicat artista Mona Caron. „Se pare că numele comun al acestui Eutrochium Purpureum pe care am pictat-o, care este Joe Pye Weed, face referire la numele occidental al unui vindecător nativ american din secolul al XIX-lea, despre care se spune că a folosit această plantă în scop terapeutic.”

Post a Comment