TOP

Portretul Alteței Sale Regale Kate Middleton intens criticat pe social media

Revista britanică Tatler a dezvăluit miercuri pe Instagram coperta numărului său din iulie 2024: un portret al Alteței Sale Regale Kate Middleton, Prințesa de Wales, realizat de artista britanico-zambiană Hannah Uzor. Imaginea este al treilea astfel de portret al unui membru al familiei regale comandat de Tatler și folosit pentru coperta revistei în ultimii trei ani.

Prima comandă i-a fost adresată artistului nigerian Oluwole Omofemi în 2022, în onoarea Jubileului de Platină al Reginei Elisabeta. A doua, realizată de artista din Trinidad, Sarah Knight, a fost un portret al proaspăt încoronatului Rege Charles III. Portretul Regelui Charles III a fost intens criticat, mulți comentatori susținând că nu reflectă demnitatea și prezența regală a monarhului.

Aceste două portrete au inspirat fondarea Rezidenței Akoje, anunțată la începutul acestui an. Rezidența a fost fondată de starul rugby-ului Maro Itoje și partenerul său de afaceri Khalil Akar, în colaborare cu Fundația Regelui, pentru ca artiști africani, caraibieni și din diasporă să petreacă timp la Dumfries House din Scoția, concentrându-se pe practica lor artistică.

Reacțiile la portretul de pe internet, la fel ca reacțiile la primul portret oficial al Regelui Charles III, nu au fost deloc măgulitoare. „Acest portret este groaznic, sunt atât de mulți artiști minunați acolo, cu siguranță ar fi putut găsi unul mai bun,” a scris un internaut.

„Un portret foarte slab care nu reușește total să reprezinte frumusețea și eleganța Prințesei de Wales,” a spus altcineva. Un al treilea a întrebat: „Cine ia deciziile privind aceste comenzi? Portretele devin din ce în ce mai ciudate. Acesta este destul de amatoristic, nu seamănă deloc cu Alteța Sa Regală.”

Middleton este înfățișată pe un fundal albastru și poartă rochia-cape lungă de la Jenny Packham pe care a purtat-o la un banchet de stat pentru președintele Africii de Sud la Palatul Buckingham în noiembrie 2023, potrivit contului de Instagram dedicat modei și stilului @diet_prada. Într-un interviu acordat revistei Tatler, Uzor a declarat că o admiră pe Middleton. „Ea a răspuns cu adevărat provocărilor rolului ei – s-a născut pentru asta. Se poartă cu atâta demnitate, eleganță și grație.”

 

Post a Comment