Programul Post-Digital Intersections va fi lansat de șase artiști europeni care crează la intersecția dintre artă, știință și tehnologie
Programul va fi lansat joi, 15 iunie, la ora 18.00, la Palatul Ștefania din Timișoara, printr-o expoziție ArTech, reunind lucrări ale unor artiști relevanți ai scenei internaționale. Evenimentul este curatoriat de Andrei Tudose, inițiator al acestui demers, și Dr. Claudia Schnugg, expert în cadrul platformei Sci-Art Project – un program derulat de Centrul Comun de Cercetare al Comisiei Europene din Ispra. Claudia este colaboratoare a mai multor consorții științifice europene și coordonatoare a unor instituții sau festivaluri internaționale, printre care Science Gallery Venice, Universitatea „Johannes Kepler” sau Ars Electronica. Artiștii prezenți în expoziție sunt: duo-ul Anderwald+Grond (Austria), Antoni Rayzhekov (Bulgaria/ Austria), Kasia Molga (Marea Britanie), Marco Barotti (Germania), Sabina Suru (România), Theresa Schubert (Germania)
Expoziția de lansare, Intersecting Realities, este o invitație într-un microvers hibrid, populat cu teme de actualitate, de la crize sociale, economice sau climatice, spre spații personale, cum ar fi identitatea, viața privată, intimitatea ori reprezentările corpului și ale sinelui într-o lume a artei redefinite de știință și tehnologie. Expoziția include și o selecție de filme prezentate în cadrul Ars Electronica Animation Film Festival 2022, un best-of condensat al producțiilor contemporane din zona de film digital.
Asociația Marginal lansează și un program de mentorat, producție și cercetare artistică pentru studenții români. Participanții vor beneficia de granturi de producție și de onorarii individuale. Până la finalul acestui an, Post-Digital Intersections va susține producția artistică a șase studenți de la Facultatea de Arte din Timișoara, care vor lucra alături de mentori internaționali și de șase masteranzi din cadrul Centrului de Excelență pentru Studiul Imaginii din București.