TOP

Recipiente de vaccin anti Covid au devenit obiecte de artă

Muzeul Smithsonian din Washington a adăugat colecției sale recipiente goale ale vaccinurilor Moderna și Pfizer ca și opere de artă.

În prezent campania masivă de vaccinare a populației din Statele Unite se desfășoară într-un ritm atât de alert încât numărul celor vaccinați l-a depășit pe cel al celor infectați.

Muzeul Național de Istorie Smithsonian documentează tot ce ține de Covid 19. Astfel a adăugat în portofoliul instituției seturi de recipiente folosite ale vaccinurile produse de Pfizer și Moderna, care au fost distribuite populației în prima tranșă a imunizării.

Smithsonian a făcut o prioritate din achiziția obiectelor care au legătură cu pandemia lansând programul Rapid Response Collecting Task Force (platformă digitală pentru astfel achiziții), dar și site-ul “Stories of 2020” unde oamenii își pot împărtăși experiențele legate de pandemie.

Muzeul nu este deschis publicului fiind închis de pe 13 martie, dar își va redeschide porțile la începutul lunii septembrie. Până atunci ne putem „delecta” cu o expoziție virtuală dedicată virusului – “Outbreak: Epidemics in a Connected World Digital Exhibit”.

 

Post a Comment