• No products in the cart.
TOP

Roman Tolici la Roma Arte in Nuvola

Galeria de artă Mobius participă cu o expoziție Roman Tolici la târgul Roma Arte in Nuvola, care va putea fi vizitată de public în perioada 18-21 noiembrie 2021.

Pe lângă alte lucrări, expoziția prezintă și o serie interesantă de corpuri dominate de anumite stări umane care pot fi identificate cu cele șapte păcate capitale – „Acedia” (Lene), „Avaritia” (Lăcomie), „Ira” (Furie), „Superbia” (Mândrie), „Invidia” (Invidie), „Gula” (Îmbuibarea) și „Luxuria” (Desfrâul/Pofta).

Roman Tolici este interesat de relația dintre conștiința individuală și colectivă, manifestate ca acțiuni sau alegeri personale, și de ceea ce se întâmplă atunci când indivizii se reunesc în comunități, cum ar fi familia, sau ca străini cu interese comune.

Lucrările artistului reflectă modul în care aceste relații se produc în termeni de destin, determinism și întâmplare pe fundalul raționalității, ordinii, naturii, științei și matematicii, analizând atât legile reale, cât și cele imaginare care constituie un fundament al vieții și impulsurile provocate de ele. Cu alte cuvinte, Tolici valorifică intersecția dintre comportamentul uman mânat de inconștient, bazat pe impulsuri, pe spontan, dincolo de controlul sau înțelegerea indivizilor.

Artist român, cu origini basarabene, Roman Tolici s-a impus ca artist la București, la Chișinău, sau Budapesta, dar și dincolo de spațiul european, la San Francisco și New York. Tolici este un artist complex, întrucât curiozitatea sa suprapune mai multe zone artistice – pictură, grafică, animație, fotografie și literatură. Evoluția sa artistică reflectă un soi de chestionare a dilemelor lumii, iar în creația sa, Tolici întrepătrunde universul fizic cu cel metafizic.

Post a Comment

X