• No products in the cart.
TOP

Un desen cumpărat cu 30 de dolari ar putea valora 50 de milioane de dolari

Acum patru ani, un bărbat din Massachusetts a cumpărat cu doar 30 de dolari un desen cu monograma “AD”. Recent, galeria Agnews din Londra l-a autentificat drept un original al artistului renascentist Albrecht Dürer, estimându-l la 50 de milioane de dolari. Posesorul a încercat ani de zile să afle adevărata valoare a desenului.

Lucrarea grafică a fost cercetată de Christof Metzger, curator șef la Muzeul Albertina din Viena și Giulia Bartrum, fost curator la Muzeul Britanic, ambii experți în opera lui Dürer, datând schița în jurul anului 1503. Este posibil ca desenul să fie un studiu preliminar pentru faimoasa acuarelă din 1506 Virgin with a Multitude of Animals. Experții au confirmat vechimea hârtiei și a semnăturii, realizată cu aceeași cerneală ca desenul.

În prezent se cercetează proveniența operei; aceasta a aparținut unui arhitect din Boston, Jean-Paul Carlhian, fiind o moștenire de familie. Cel mai probabil, bunicul acestuia a cumpărat lucrarea autentică din Paris în anul 1919. Carlhian a murit în 2012.

Post a Comment