• No products in the cart.
TOP

Șampania Moët & Chandon sărbătorește 280 de ani prin artă

Moët & Chandon își sărbătorește cea de-a 280-a aniversare în stil. Marea aniversare este marcată printr-o nouă ediție cuvée, intitulată Collection Impériale Création No. 1, fiind prima lansare dezvăluită din noua linie Collection Impériale. Creată din șapte recolte diferite, această ediție are o nuanță profundă de galben și un gust neobișnuit de complex, cu note gustative care pornesc de la de iarbă și cacao și ajung până la vanilie și smochine uscate. Pentru această ediție aniversară Moet a colaborat în premieră cu artistul Daniel Arsham. Arsham s-a inspirat din codurile istorice ale moșiei Moët & Chandon pentru o lucrare amplă, inspirată de vitraliile lui Félix Gaudin, care va fi expusă în Galerie Impériale din pivnițele Moët & Chandon, într-o împletire subtilă de tradiție și modernitate.

Tot cu această ocazie, Arsham a proiectat 85 de sticle ediție limitată care rămân fidele esteticii sale distincte, creând atât o sculptură în sine, cât și o piesă de artă durabilă care se joacă cu noțiunile de timp și permanență ce definesc munca sa. „Gustând Collection Impériale Création No. 1, mi-am dat seama cât de nuanțat este procesul de fabricare a șampaniei și cum stratificarea diferiților ani și multor recolte seamănă cu arta compunerii unei sculpturi”, declară Arsham despre colaborare. „Munca lui Benoît Gouez (n.r.: oenologul Moet) în selectarea, maturarea și amestecarea recoltelor este similară cu munca mea, astfel încât acest proiect reprezintă pentru mine o colaborare adevărată și organică cu Maestrul Pivniței de la Moët & Chandon.”

Noul cuvée Moet va fi disponibil în Marea Britanie începând cu 1 decembrie la Harrods la prețul recomandat de 205 lire sterline pentru o sticlă de 75cl. Ediția limitată Daniel Arsham va fi disponibilă pentru achiziție în Marea Britanie în aprilie 2024, la prețul de 23.000 lire sterline per piesă.

Post a Comment