TOP

Teren de baschet pictat pentru a sărbători sfârșitul pandemiei

Artistul stradal italian Fabio Petani și-a folosit abilitățile și talentul pentru a transforma un teren de baschet într-o operă de artă.

Lucrând împreună cu StreetArtBall Project, Petani a pictat un teren de baschet din nordul Italiei ca o modalitate de a „trezi la viață” comunitatea din zonă care a avut de suferit din cauza pandemiei. De asemenea, artistul a profitat de ocazie pentru a transmite un mesaj important despre mediu.

Proiectul „Carbon Dioxide & Calathea Makoyana” este ca o meditație asupra renașterii unei națiuni după mai mult de un an de „captivitate” în case. 

Calathea makoyana este o plantă de uz casnic care purifică aerul prin absorbția dioxidului de carbon. Petani a ales în mod intenționat această plantă care simbolizează „sfârșitul unui moment negativ și, în același timp, un stimul de a începe cu pași mici a respira din nou”.

Proiectul nu se oprește aici, organizatorii angajând deja mai muți artiști care să picteze terenuri de baschet din cinci comunități din apropiere de Bergamo care au fost afectate în mod deosebit de primul val al COVID-19.

Post a Comment