TOP

Vhils folosește explozibili pentru a crea portrete pe clădiri

Arta stradală vine în foarte multe forme, dar niciuna nu este la fel de explozivă ca opera lui Alexandre Farto, alias Vhils.

Artistul vizual portughez a captivat pasionații de artă din întreaga lume în ultimii 15 ani cu tehnicile sale unice. În loc să picteze clădirile într-un stil cât de cât clasic sau normal, Vhils optează să le arunce în aer, la propriu.

De ani de zile, se folosește de bisturie, dalte, burghiuri, ciocane și mai ales explozibili pentru a-și crea arta. În urma procesului pereții și zidurile dezvăluie portrete gravate în mod realististic ale unor perosnalități care trăiesc sau au trăit în zonele respective.

Cel mai nou proiect al său, inititulat „Sfârșitul erei industriale” (The End of the Industrial Era), explorează clădirile dărăpănate din Barreiro, Portugalia, unde Vhils s-a născut și a crescut.

Foarte important! Dacă doriți să admirați o lucrare semnată Vilhs avem o veste foarte bună! În București, pe unul dintre pereții Universităţii Naţionale de Arte (UNArte) se află portretul lui Constantin Brâncuși, creat de către artist.

Post a Comment