TOP

The Magic of Being, expoziția retrospectivă a lui Sylvester Stallone

Pe 4 decembrie a avut loc vernisajul expoziției retrospective Sylvester Stallone: The Magic of Being la muzeul Osthaus din Hagen, Germania. Sunt prezente aici în jur de 50 de lucrări realizate de faimosul actor în ultimele cinci decenii.

Deși este cunoscut la nivel global pentru rolurile sale din filme precum Rocky, Rambo sau Expendables, Stallone a declarat la deschiderea expoziției sale: ,,Poate ar fi trebuit să fiu pictor. Ar fi fost, cu siguranță, mult mai puțin stresant’’.

Actorul, acum în vârstă de 75 de ani, pictează încă din tinerețe, când își găsea inspirația în arta experimentală a lui Jackson Pollock și Willem de Kooning. Stallone încerca să își vândă operele timpurii pentru 5 dolari bucata pentru a obține bani de autobuz. Văzând că nu reușește să vândă picturile sale, acesta s-a reorientat spre actorie.

De-a lungul timpului, Stallone a mai avut câteva expoziții personale, cum ar fi în 2013 la Muzeul Rus de Stat, în Sankt Petersburg, sau în 2015 la Muzeul de Artă Modernă și Contemporană din Nisa, Franța, dar niciuna la fel de comprehensivă ca cea prezentă, care urmărește evoluția întregii sale opere, de la sfârșitul anilor ‘60 până astăzi. ,,E o onoare să am lucrările expuse aici, alături de unii dintre cei mai mari artiști ai lumii’’, a declarat Stallone. Există legături tematice între cariera de actor și arta sa; unele picturi explorează impactul în cultura populară a lui Rambo sau Rocky, acesta din urmă chiar fiind un personaj în pictura lui Stallone înainte de a fi protagonistul filmului.

Mathias Rastorfer, co-curator al expoziției, se întreabă unde cade accentul într-o expoziție de acest gen: pe artă sau pe celebritatea care a făcut-o? ,,Îmi amintesc că oamenii se întrebau același lucru atunci când au fost expuse pentru prima dată operele lui Karl Lagerfeld. Acum, orice muzeu de artă din lume vrea să expună lucrările lui Lagerfeld… la fel va fi și cu Stallone’’, a spus Rastorfer.

Expoziția retrospectivă Sylvester Stallone: The Magic of Being este deschisă între 4 decembrie 2021 și 20 februarie 2022 la muzeul Osthaus din Hagen.

Post a Comment