TOP

Un portret al lui Basquiat realizat de Andy Warhol în 1982 va fi licitat la Christie’s

Unul dintre cei mai importanți colecționari de artă din lume, Peter Brant, a hotărât să vândă o lucrare din colecția sa, un portret din 1982 al lui Jean-Michel Basquiat, realizat chiar de prietenul său, Andy Warhol. Lucrarea, care va fi licitată în noiembrie la casa de licitații internațională Christie’s, este estimată a se vinde la 20 de milioane de dolari.

Basquiat avea doar 22 de ani când i-a fost realizat acest portret de către Warhol, marcând și momentul din viața tânărului artist când a atins faima în toată lumea artei. Lucrarea este realizată în tehnica serigrafiei, pe o pânză pictată în oranj, asupra căreia Warhol a intervenit cu alte tehnici proprii.

Vânzarea este un moment important al pieței de artă din anul acesta. Brant, proprietarul tabloului, a achiziționat lucrarea acum 20 de ani, de la galeria Tony Shafrazi din New York. De atunci, portretul a călătorit în toate muzeele importante din SUA și Europa și a participat în retrospectiva lui Warhol de la Withney Museum în 2018-2019. Toate aceste expuneri se vor reflecta, bineînțeles, în prețul pe care îl va atinge lotul în licitație.

 

 

Post a Comment