TOP

Utagawa Kuniyoshi colaborează cu Nike pentru modelul Air More Uptempo

Nike va lansa o nouă versiune a ghetei Air More Uptempo devenită populară în anii ’90 datorită legendarului jucător de baschet, Scottie Pippen, component al echipei Chicago Bulls. Pentru noua versiune compania de sport a lucrat cu legendarul artist, Utagawa Kuniyoshi.

Kuniyoshi este considerat unul dintre ultimii mari maeștri ai amprentelor și picturilor în stilul japonez ukiyo-e, foarte popular în secolul al XIX-lea. Lucrările sale excentrice acoperă multe subiecte și genuri, inclusiv animale mitice, actori kabuki și bătălii ale samurailor, dar are și influențe din stilul lui Takashi Murakami.

Noul Uptempo are încorporată opera „Takiyasha Vrăjitoarea și Spectrul Scheletului” (Takiyasha the Witch and the Skeleton Specter), care descrie un schelet uriaș și o vrăjitoare în port popular japonez care ține în mâini un manuscris și privește către doi războinici samurai.

Prețul cu care perechea se va vinde în magazine va fi de 170 de dolari, dar este foarte posibil ca stocurile să se epuizeze rapid și să se vândă after market mult mai scump.

Post a Comment